Club gaat in beroep tegen schorsing Diaby, spits verkiest stage boven interland

Club gaat in beroep tegen schorsing Diaby, spits verkiest stage boven interland

22-03-2016 20:15

Voor wie er nog aan twijfelde: Abdoulay Diaby is de eerste spits bij Club Brugge. De Malinees, amper hersteld van een blessure, startte meteen in de bekerfinale tegen Standard (2-1 verlies). Daarin pakte hij dom rood. Club gaat echter in beroep tegen de schorsing. Bovendien laat de spits een interland vallen om toch mee op stage te kunnen. 

Het bondsparket legt de Brugse aanvaller een speeldag schorsing op, waardoor hij het openingsduel van Play-Off 1 mist. Blauw-Zwart is daar niet mee akkoord en gaat in beroep. Het hoopt zo zijn spits alsnog te recupereren. Het vertrouwen van trainer Michel Preud'homme in de clubtopschutter is groot, zo bewees ook de basisplaats van Diaby in de bekerfinale na een maand blessureleed. 

Club trekt voor de start van de Play-Offs nog op stage naar het Spaanse Marbella. Diaby is eigenlijk opgeroepen voor twee kwalificatiewedstrijden met Mali, maar zowel club als speler willen dat liever overslaan. Het feit dat Diaby net terugkeert uit blessure, zou de technische staf van de nationale ploeg misschien kunnen overtuigen om hem bij Club te laten. Dit alles is slecht nieuws voor Jelle Vossen, die momenteel als invaller fungeert.