Dit was de dag: Dood aan het Zwarte Beest, zoete wraak en Musonda

Dit was de dag: Dood aan het Zwarte Beest, zoete wraak en Musonda

07-02-2016 20:00

In de rubriek 'Dit was de de dag' vat VoetbalPrimeur.be elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot 20u samen. Op die manier weet je weer welke voetbalnieuwtjes er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

Club Brugge > AA Gent
Voor de tweede keer in een week tijd heeft Club Brugge AA Gent verslagen. Opnieuw werd het 1-0. Lior Refaelov scoorde vanaf elf meter. Hein Vanhaezebrouck haalde na de nederlaag uit. "Er zijn spelers die het moeilijk hebben", aldus de trainer van AA Gent.

Vandalen aan het werk
Het Jan Breydelstadion kreeg voor de wedstrijd tussen Club Brugge en AA Gent te maken met vandalisme. Blauw-Zwart reageerde gelukkig sportief op het voorval

Zoete wraak
STVV wist zondag dan weer te winnen op het veld van Standard. Na 90 minuten spelen in Luik stond er 1-2 op het bord. Standard-doelman Victor Valdes maakte een cruciale fout.

Daar is Musonda
De langverwachte uitleenbeurt van Charly Musonda Junior kwam er deze winter dan toch aan. De talentvolle Belg mag een half jaar zijn kunsten tonen op de Spaanse velden bij Betis Sevilla en deed dat met verve. Betis won met 1-0 van Valencia. De naam van Musonda werd meteen gescandeerd door de thuisaanhang.

Antwerp kan ook verliezen
De titelstrijd in Tweede Klasse is dan toch nog een beetje spannend. Leider Antwerp verloor op bezoek bij het nummer 2, Tubeke, en ziet de concurrent zo naderen tot op 5 punten. Het werd 2-1 voor Tubeke.