Club Brugge neemt nu ook de maat van AA Gent in de competitie

07-02-2016 16:22

Het AA Gent-complex van Club Brugge lijkt tot het verleden te behoren. Voor de tweede keer in een week tijd won Blauw-Zwart van de Buffalo’s. Net zoals in de Beker van België haalde Club Brugge het in de Jupiler Pro League met het kleinste verschil. Lior Refaelov besliste de partij vanaf de stip.

Voor de wedstrijd hadden enkele fans van AA Gent het Jan Breydelstadion onder handen genomen, maar Club Brugge reageerde sportief op de incidenten.

Op het veld hielden de twee clubs elkaar in de eerste helft redelijk in evenwicht. Blauw-Zwart startte met dezelfde 11, die in de week al wonnen. Bij de bezoekers begon Rafinha aan de partij. Thomas Foket moest op de bank beginnen.

AA Gent had het meeste balbezit, maar deed daar te weinig mee. Ook de kansen van de thuisploeg waren op 1 hand te tellen. De ploegen speelden met veel overgave, maar gingen nooit echt over de schreef. Enkel Sven Kums ging vlak voor de pauze net wat te hard in op Abdoulay Diaby. De Gouden Schoen kreeg geel.

In het begin van de tweede helft trok Club Brugge de wedstrijd naar zich toe. De druk hield aan en dat resulteerde uiteindelijk in een strafschop. José Izquierdo ging over het been van Neto en scheidsrechter Sébastien Delferière kon niks anders dan de bal op de stip te leggen. Refaelov liet daarna het Jan Breydelstadion ontploffen, 1-0 vanaf 11 meter.

Na de openingsgoal bleef de partij aardig om te volgen. Bijna had AA Gent de gelijkmaker te pakken, maar eerst mikte Nana Asare op Ludovic Butelle. Daarna bracht Laurens De Bock redding vlak voor de lijn.

Het bleef 1-0. Club Brugge telt nu net zoals AA Gent 52 punten. Club Brugge mag zich wel de nieuwe leider noemen. Het won meer matchen dan AA Gent dit seizoen. Anderlecht staat 3de met 48 punten. De titelstrijd belooft nog heel spannend te worden.