De weekendgids: Déjà-vus, degradatiestress en de strohalm van Kompany

De weekendgids: Déjà-vus, degradatiestress en de strohalm van Kompany

26 april - 11:30 Laatste update: 29 april - 13:03

In april en mei wordt de voetbalfan om de oren geslagen met de topaffiches. Daarom komt VoetbalPrimeur.be bij aanvang van elk(e) week en weekend op de proppen met een handig overzicht van de fijnste televisie-afspraken. Neem je agenda maar bij de hand!

Jupiler Pro League
Amper drie of vier dagen na de midweekse speeldag gaat de strijd om de landstitel onverminderd verder. Dat gebeurt met exact dezelfde wedstrijden, weliswaar met de andere ploeg als gastheer. KRC Genk kreeg een klap op Jan Breydel (4-0), maar zal daardoor extra geprikkeld zijn om iets recht te zetten. Als dat niet lukt, zijn RSC Anderlecht, Club Brugge en Union Saint-Gilloise de overgebleven kandidaten om het kampioenschap in de wacht te slepen.

Ook de andere Play-Offs zijn de moeite van het volgen waard. Vrijdagavond al kan Sporting Charleroi zich mathematisch verzekeren van het behoud. Winst Am Kehrweg en De Zebra’s hebben hun zwart-witte vel gered. Voor plaats twee, die recht geeft op een ultiem barrageduel, ligt alles nog open, al heeft RWDM na drie wedstrijden een licht voordeel opgebouwd. Als KV Kortrijk moed wil houden, moet het zondagavond eigenlijk winnen in Molenbeek.

De Premier League
Naar goede gewoonte heeft Play Sports een karrenvracht aan Engelse duels in de aanbieding. Na het puntenverlies van Liverpool FC tegen stadsrivaal Everton FC lijkt de driestrijd herleid tot een tweestrijd. Arsenal FC behoudt nog steeds een minimale voorsprong op Manchester City, dat echter een match minder heeft afgewerkt én een gunstiger programma lijkt te hebben. The Gunners kunnen zich met andere woorden nauwelijks nog fouten veroorloven. Zondag wacht evenwel de altijd beladen Londense derby met Tottenham Hotspur. Eveneens in de gaten te houden: het Burnley FC van Vincent Kompany, dat nog altijd hoopt op die laatste strohalm om degradatie te ontlopen. Punten zijn uiterst welkom op bezoek op Old Trafford.

Andere Europese competities
In La Liga lijkt het na de Clasico-winst van Real Madrid zo goed als beslecht, terwijl de Bundesliga al met zekerheid over een nieuwe (en verrassend) Meister beschikt. Bayer Leverkusen blijft evenwel gemotiveerd om nog een andere aartsmoeilijke missie tot een goed einde te brengen: haar ongeslagen status behouden. VFB Stuttgart wil er zaterdagavond alles aan doen om daar een stokje voor te steken. In de Serie A staan met Juventus – AC Milan en Napoli – AS Roma twee toppers gepland, allebei nog bepalend voor de Europese plaatsen. Eindigen doen we zondagavond niét met de heerlijke Sevillaanse derby, helaas (om onbegrijpelijke redenen niet uitgezonden), maar wel met Olympique Marseille versus RC Lens uit de Franse Ligue 1.

Vrijdag 26/4

20u45 : KAS Eupen – Sporting Charleroi (Eleven Pro League 1)
21u: Real Sociedad – Real Madrid (DAZN Eleven Sports 2)

Zaterdag 27/4

13u30: West Ham United – Liverpool FC (Play Sports 1)
15u30: RB Leipzig – Borussia Dortmund (DAZN Eleven Sports 1)
16u: Patro Eisden – KMSK Deinze (Eleven Pro League 2)
         Manchester United – Burnley FC (Play Sports 1)
18u: Juventus – AC Milan (DAZN Eleven Sports 1)
18u30: Bayer Leverkusen – VFB Stuttgart (DAZN Eleven Sports 2)
20: SV Zulte Waregem – Lommel SK (Eleven Pro League 2)
20u45 : KAA Gent- KVC Westerlo (Eleven Pro League 1)
21u: Aston Villa – Chelsea FC (Play Sports 1)

Zondag 28/4

13u30 : KRC Genk – Club Brugge (Eleven Pro League 1)
15u: Tottenham Hotspur – Arsenal FC (Play Sports 1)
16u: Cercle Brugge – RSC Anderlecht (Eleven Pro League 1)
18u: Napoli  - AS Roma (DAZN Eleven Sports 1)
18u30: Union Saint-Gilloise - Royal Antwerp FC (Eleven Pro League 1)
19u15: RWDM – KV Kortrijk (Eleven Pro League 1)
21u: Olympique Marseille – RC Lens (DAZN Eleven Sports 1)