'Juventus is op zoek naar nieuwe middenvelder en overweegt Ajax-speler'

'Juventus is op zoek naar nieuwe middenvelder en overweegt Ajax-speler'

26 april - 19:14

De naam van Kenneth Taylor is gevallen bij Juventus. Volgens La Gazzetta Dello Sport staat de middenvelder van Ajax op de radar bij De Oude Dame. Juventus wil komende zomer nieuwe middenvelders halen, maar heeft weinig budget als een transfer van Teun Koopmeiners plaatsvindt.

Juventus wil haar selectie voor het volgende seizoen van meer breedte en kwaliteit voorzien. Daarbij gaat de focus waarschijnlijk vooral uit naar de middenveldslinie. Het is bekend dat Koopmeiners het belangrijkste transfertarget van De Oude Dame is. Juve zal echter diep in de buidel moeten tasten voor de Nederlandse middenvelder. Daardoor blijft er niet veel geld over voor andere versterkingen op het middenrif.

Daardoor moet Juventus kijken naar opties die niet al te veel geld kosten. De Italiaanse topclub is al vaker gelinkt aan Real Sociedad-middenvelder Martín Zubimendi, maar zijn prijskaartje van zestig miljoen euro is fors. Daardoor noemt La Gazzetta ook een aantal andere opties, onder wie Taylor. Volgens de roze sportkrant staat de Ajacied op de radar in Turijn. Technisch directeur Cristiano Giuntoli zou Taylor ook al hebben gevolgd toen hij nog bij Napoli werkzaam was.

Concreet lijkt de interesse van Juve in Taylor overigens niet. Sofyan Amrabat (Fiorentina, verhuurd aan Manchester United en ex-Club Brugge), Mikel Merino (Real Sociedad) en Mads Bidstrup (Red Bull Salzburg) worden ook als opties genoemd.