‘Als RSC Anderlecht met Schmeichel door wil dan wacht flinke salarisverhoging’

‘Als RSC Anderlecht met Schmeichel door wil dan wacht flinke salarisverhoging’

7 mei - 08:10 Laatste update: 08:12
32

Het contract van RSC Anderlecht-doelman Kasper Schmeichel loopt in de zomer af. De 37-jarige Schmeichel is aan een degelijke Champions’ Play-Offs bezig en mede hierdoor ontstaat de vraag of Schmeichel volgend seizoen ook in het doel van Anderlecht staat. Als paars-wit volgend seizoen opnieuw gebruik wil maken van de diensten van de doelman dan staat daar wel een flinke loonsverhoging tegenover.

Schmeichel verdient dit seizoen ongeveer 250.000 euro bij Anderlecht. Anderlecht heeft op papier de mogelijkheid om de overeenkomst te verlengen, maar dit gaat wel gepaard met een loonsverhoging. Het gaat om meer dan een verdubbeling, weet Het Belang van Limburg. Daarnaast is het ook van belang dat Schmeichel zelf langer in Brussel wil blijven. In de afgelopen winter werd Schmeichel al gelinkt aan enkele Engelse ploegen.

De beslissing van Schmeichel en Anderlecht volgt mogelijk na het EK 2024 in Duitsland, waar Schmeichel actief gaat zijn met Denemarken. Qua blessures hoeft Anderlecht weinig te vrezen voor de ervaren doelman. Tegen Cercle Brugge miste Schmeichel zijn eerste competitiematch in 2.206 dagen tijd.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.