Musonda bezorgt Betis eindelijk nog eens zege bij ijzersterk debuut

07-02-2016 17:57

De langverwachte uitleenbeurt van Charly Musonda kwam er deze winter dan toch aan. De talentvolle Belg mag een half jaar zijn kunsten tonen op de Spaanse velden bij Betis Sevilla en deed dat met verve. Betis won met 1-0 van Valencia.

Zowel Valencia als Betis hadden al meer dan twee maanden niet gewonnen in de Spaanse competitie en kregen dus een unieke kans tegen elkaar. Bij Valencia kreeg Matthew Ryan opnieuw zijn kans in doel en bij Betis mocht nieuwkomer Charly Musonda Junior zijn debuut maken.

Na een zwakke eerste helft van beide ploegen, begon de wedstrijd in de tweede helft pas echt. Al na vijf minuten belandde een bal via een hakje van Musonda bij Ricky van Wolfswinkel die met een halve voorzet Ruben Castro kon vrijspelen voor doel. Ryan was kansloos en de 1-0 stond op het bord.

Ook nadien bleef Musonda een van de gevaarlijkste spelers. Zijn rushes konden enkel foutief afgestopt worden en zorgden voor een karrevracht aan gele kaarten bij Valencia. In de slotminuut was het nog even schrikken door een afgekeurd doelpunt en een grote open kans voor Valencia, maar doelman Adan hield zijn netten schoon en de punten thuis.