Dit was de dag: Dure vogel, Wapens en Knechtentaal

Dit was de dag: Dure vogel, Wapens en Knechtentaal

18-01-2016 20:00

In de rubriek 'Dit was de de dag' vat VoetbalPrimeur.be elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot 20u samen. Op die manier weet je weer welke voetbalnieuwtjes er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

Dure vogel is gaan vliegen
Na amper zes maanden scheiden de wegen van AA Gent en Erik Johansson, de duurste aankoop ooit in de Ghelamco Arena. De Zweed tekent een contract voor 4,5 seizoenen bij FC Kopenhagen. Benoît Poulain van KV Kortrijk is kandidaat nummer één om de openstaande vacature centraal achterin in te vullen.

Zuiver geweten
Niet enkel zonneschijn in het leven van Luis Suarez. Tegen Atlethic Bilbao scoorde de Uruguayaan nog drie keer, maar twee weken eerder kwam hij negatief in het nieuws. Toen was Suarez betrokken bij de opstootje in de catacomben, waarvoor hij twee bekerwedstrijden geschorst werd. Luis Suarez staat naar eigen zeggen recht in zijn schoenen.

Wapens gevonden
In de nasleep van de knokpartij van twee maanden geleden tussen Club Brugge-hooligans en Napoli-fans heeft het Brugse parket opnieuw vier personen aangehouden. Eerder werden al acht vermeende betrokkenen opgepakt. De nieuwe arrestaties komen er na huiszoekingen. Bij éen verdachte werden wapens gevonden.

Operatie Defour
Anderlecht is begonnen aan operatie Steven Defour. Het opzet: de middenvelder fit krijgen voor de wedstrijd tegen Charleroi. Defour was bijna verlost van een lastige enkelblessure, maar herviel op training. Er wacht Hasi een moeilijk legpuzzle, want ook Leander Dendoncker is geblesseerd. 

Knechtentaal
"Hasi is een goede trainer maar hij gedraagt zich niet zo. Hi spreekt als een knechtje." Die opvallende uitspraak liet Jan Mulder zich ontvallen in zijn wekelijkse column voor Het Laatste Nieuws. Volgens Mulder ontwijkt Hasi verantwoordelijkheid door het voortdurend over 'zijn bazen' te hebben. Hij heeft dan ook een duidelijke boodschap voor de Anderlecht-trainer: "JIJ bent de baas, Besnik."