Ik heb een zuiver geweten omdat ik niks heb gezegd

"Ik heb een zuiver geweten omdat ik niks heb gezegd"

18-01-2016 14:55

Luis Suarez was zondagavond tegen Athletic Bilbao de grote man met drie treffers in de 6-0 overwinning. Maar de Uruguayaan kwam twee weken eerder in de derby tegen Espanyol negatief in het nieuws na een opstootje in de catacomben.

De Barcelona-spits werd voor zijn betrokkenheid voor twee bekerwedstrijden geschorst. Zelf heeft Suarez het van zich afgezet. "Met betrekking tot mijn schorsing voor de Copa Del Rey, heb ik een zuiver geweten omdat ik niks heb gezegd", aldus Suarez tegenover Spaanse media.

De 28-jarige Uruguayaan maakte zondag drie treffers tegen de Basken en bracht zo zijn seizoenstotaal op achttien. De spits noemt twee vaardigheden die daaraan bijdragen. "Ik speel met instinct en ambitie en dat heeft mij tot Barça gebracht. Het zijn twee krachten van mij. In mijn duel met de keeper zondag vocht ik tot het eind en kreeg ik de penalty."

Woensdag komen Barça en Athletic elkaar opnieuw tegen, maar dan in de Copa del Rey. De kwartfinale gaat over twee duels. De eerste wedstrijd wordt in Bilbao afgewerkt. Suarez is daar door zijn schorsing dus niet bij.