Oostende geeft update over overname en licentie: “Akkoord om in zee te gaan”

Oostende geeft update over overname en licentie: “Akkoord om in zee te gaan”

8 mei - 14:36 Laatste update: 15:35

Het noodlijdende KV Oostende komt met een update over de overname en de licentie. Op 16 mei moet het licentiedossier van Oostende worden ingediend. Een aantal dagen later volgt dan het verdict bij het Belgisch Centrum voor Arbitrage. Om die licentie te behalen moet de overname van Oostende afgerond zijn. Oostende reageert hier via voorlopig bewindvoerder Werner Van Oosterwyck als volgt op.

“We weten dat de tijd dringt en doen er alles aan om met alle partijen tot een akkoord te komen. Op dit moment verlopen alle gesprekken gunstig maar ik wil niet teveel op de zaken vooruitlopen. We moeten nog enkele issues oplossen”, aldus Van Oosterwyck namens Oostende.

Van Oosterwyck vertelt verder dat hij namens Oostende niet verder in detail kan treden over het complexe dossier. “Ik kan wel zeggen dat er een akkoord is om in zee te gaan met het investeringsfonds Apex Capital Global LLC, vertegenwoordigd door Mark Campbell”, geeft Van Oosterwyck aan.

Van Oosterwyck vertelt verder over het akkoord van Oostende met Campbell. “Hij heeft enkele kapitaalkrachtige en serieuze investeerders achter zich staan. Dat werd allemaal gecheckt door diverse advocaten en blijkt betrouwbaar”, aldus Van Oosterwyck.

Van Oosterwyck sluit af door aan te geven dat hij begrip heeft voor het ongeduld bij Oostende. “Ik begrijp dat iedereen stilaan wat ongeduldig wordt maar ik hoop om begin volgende week met uitgebreider nieuws te kunnen komen”, besluit Van Oosterwyck.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.