Belgisch voetbal zet zich in voor LGBTQIA+-vriendelijk klimaat via handleiding

Belgisch voetbal zet zich in voor LGBTQIA+-vriendelijk klimaat via handleiding

8 mei - 17:10 Laatste update: 17:13
8

Het Belgisch voetbal zet zich in voor een LGBTQIA+-vriendelijk klimaat, laat de Pro League via de officiële kanalen weten. Dit moet gebeuren via regenboogkleuren. De kapiteins van Union SG en Royal Antwerp FC dragen in de Croky Cup-finale een kapiteinsband met regenboogkleuren.

Om de LGBTQIA+ campagne kracht bij te zetten komt de Pro League nu ook met een handleiding genaamd “Proud to be onside.” Hierin krijgen de verschillende sportclubs tools aangeboden waarmee zij aan een LGBTQIA+-vriendelijk klimaat kunnen werken.

De Pro League geeft de volgende uitleg over de campagne. ‘Met de jaarlijkse Football for All-campagne tonen de Pro League en haar clubs hun engagement voor diversiteit, inclusie en respect. Wij staan op één lijn tegen holebi- en transfobie, zoals we dat doen tegen racisme en alle andere vormen van discriminatie en ongelijkheid’, deelt de Pro League.

De Pro League vertelt verder over de doelstelling van de campagne. ‘De doelstelling is duidelijk: iedereen moet zichzelf kunnen zijn. In onze stadions en daarbuiten. Daarom hullen onze clubs zich de komende wedstrijden al voor het zesde jaar op rij in regenboogkleuren via de kapiteinsband, de cornervlaggen en de LED-boarding’, besluit de Pro League.