Jan Mulder over Hasi: Hier is geen topcoach aan het woord, maar een hulpje

Jan Mulder over Hasi: "Hier is geen topcoach aan het woord, maar een hulpje"

18-01-2016 17:50

Jan Mulder is een vat vol dynamiet. In zijn wekelijkse column voor HLN schrijft de eigenzinnige Nederlander zijn frustraties van zich af. Dit keer ergert hij zich aan de wisselvalligheid van zíjn Anderlecht en aan de manier waarop Besnik Hasi er niet in slaagt klare taal te spreken.  

"Besnik Hasi is een goede trainer." De eerste woorden van Mulders column zijn voorzichtig. Vriendelijk zelfs. Sympathie en respect voor de man aan het roer bij Anderlecht. Stilte voor de storm. "Het ligt waarschijnlijk meer aan zijn wankelmoedige spelers dan aan hem dat Anderlecht hapert. Maar spreek andere taal alsjeblieft, ik kan die twee woorden niet meer verdragen."

'Welke twee woorden?', vraagt u zich misschien af. Deze twee woorden: 'mijn bazen'. "Mijn bazen geven me Galhardo in plaats van Gillet. Ik moet dat accepteren en er het beste van maken.' 'Mijn bazen hebben me gezegd dat er niks bijkomt.' 'Dan moet u bij mijn bazen wezen, zij hebben het geld", aldus Mulder in Het Laatste Nieuws. 

"Hier is een knecht aan het woord, geen topcoach. Hier wordt een enorme afstand gesuggereerd tussen de machtige werknemer en de onderdanige baas. Hasi stelt zich te onderdanig op, tenminste, het klinkt zo."

Maar Jan Mulder zou Jan Mulder niet zijn, moest hij geen duidelijke raad klaarhebben voor de geplaagde Anderlecht-trainer. "Nee, Besnik, JIJ bent de baas. Dat vind ik, en jouw spelers moeten dat ook vinden."