Klopp waarschuwt Guardiola voor overvolle kalender: Voetbal en nog eens voetbal

Klopp waarschuwt Guardiola voor overvolle kalender: "Voetbal en nog eens voetbal"

11-01-2016 11:39

Jürgen Klopp is sinds oktober actief als trainer bij Liverpool en verbaast zich over de overvolle kalender in Engeland. Iets waar hij huidig Bayern München-coach Pep Guardiola ook voor waarschuwt.

Als Guardiola besluit om naar Engeland dan moet de Spanjaard zich volgens Klopp voorbereiden op "Voetbal, voetbal en nog eens voetbal", zo zei Klopp dit weekend. En de kans dat Guardiola ook daadwerkelijk naar Engeland is behoorlijk groot als het aan hemzelf ligt.

Maar Klopp wil de Spanjaard wel het één en ander duidelijk maken over het Engels voetbal. "Als je in Duitsland praat over de FA Cup en zegt dat als je gelijk hebt gespeeld, je daarna opnieuw een wedstrijd moet spelen, zullen ze zeggen: wat! Want in Duitsland is het extra tijd en daarna penalty's. En met die aantallen aan wedstrijden in Engeland bedoel ik voetbal, voetbal en voetbal."

Wél is de Duitse oefenmeester van mening dat je je uiteraard goed kan voorbereiden op zo'n lang seizoen. "Met een goede seizoensvoorbereiding ben je natuurlijk klaar voor een lang seizoen en Pep is ervaren genoeg, dat is zeker", aldus Klopp, die verder heel positief is over Engeland. "Het is een geweldig land, fantastische mensen en het eten is beter dan van te voren werd gezegd."