Spelersrapport: Wat een historische prestatie van de Buffalo's!

09-12-2015 23:00

Wie had dit ooit gedacht toen AA Gent op 16 september aan zijn eerste Champions League-campagne begon tegen Olympique Lyon. Na een historische zege tegen Zenit Sint-Petersburg stoten de Buffalo's naar de achtste finales van het Kampioenenbal! Sommige Gent-spelers voetbalden alsof ze al jaren Europese ervaring hebben.

Matz Sels - 6
Het sluitstuk van AA Gent had weinig werk en kon het tegendoelpunt net niet verhinderen. Hij stond in het begin van de tweede helft goed pal op een schot van Ryazantsev en ging net na de 2-1 goed plat op een inzet van Anyukov. Sels trekt zijn constante lijn door.

Rafinha - 7
De centrale verdediger speelde een onopvallende wedstrijd en had misschien zelfs weinig werk. Zijn passing was secuur en foutloos.

Mitrovic - 7
De meest centrale man van de drie centrale verdedigers won zowel op de grond als in de lucht veel duels. Zijn timing was goed en Dzyuba kreeg amper de kans om zich los te maken. Was enkel aan het begin van de tweede helft even te laks bij een tussenkomst.

Nielsen - 6
De minst foutloze van de centrale mannen. Ging toch wel in de fout bij de gelijkmaker toen hij een hoge bal niet goed inschatte en Dzyuba te makkelijk ongedekt kon inschieten.

Asare - 8
De linksachter mocht de hele flank afdweilen en speelde een zeer sterke eerste helft. Zowel aanvallend als verdedigend stond Asare vaak op de goede plek. In de tweede helft bleef hij ongelooflijk veel werk verzetten en was hij op geen enkele fout te betrappen.

Foket - 6
De rechtsachter kreeg dezelfde opdracht als Asare, maar werd nooit echt bereikt en was vrijwel onzichtbaar. Viel niet op door aanvallende acties, maar liet verdedigend ook geen steken vallen.

Kums - 6
Dit was misschien wel de zwakste match van Kums in deze CL-campagne. De spelverdeler werd systematisch uit de wedstrijd gehaald door Zenit en kwam te weinig aan de bal. Een moeilijke wedstrijd en dat zag je soms aan zijn baltoetsen. Uit zijn slecht weggewerkte bal kwam het tegendoelpunt voort.

Neto - 7
Was door de dubbele dekking op Kums in de eerste helft alomtegenwoordig. Veroverde veel ballen en dook geregeld op in de zestien. In de tweede helft was het eerder controleren en de voorsprong verdedigen.

Milicevic - 6
Speelde een betekenisloze wedstrijd tot hij toch die bevrijdende treffer maakte voor AA Gent. Werkte hard, maar raakte veel te weinig ballen. Uiteindelijk moest hij maar één bal goed raken, om Gent naar de achtste finales te schieten.

Simon - 8
Wat een verademing om Simon weer vrank en vrij te zien voetballen. Lag aan de basis van beide doelpunten door met zijn individuele klasse en snelheid twee keer een goede voorzet af te leveren. Samen met Asare misschien wel de man van de match.

Depoitre - 7
Woog zoals altijd constant op de verdediging en toonde met zijn knappe kopbaldoelpunt dat hij het scoren nog niet verleerd is. Een typische Depoitre-prestatie.

Dejaeghere, Saief en Coulibaly verzamelden te weinig speelminuten om hen te beoordelen?-.