El Ghanassy heeft twee dromen, Vanhaezebrouck en Wilmots lees even dit

El Ghanassy heeft twee dromen, Vanhaezebrouck en Wilmots lees even dit

18-11-2015 08:36

Geef toe, toen u België met 3-1 zag winnen van Italië dacht u niet: 'De Rode Duivels missen Yassine El Ghanassy'. Toch hoopt de voormalige smaakmaker van AA Gent nog altijd om met de Belgen mee te gaan naar het EK in Frankrijk. 

In Het Nieuwsblad droomt El Ghanassy hardop over de Rode Duivels. "In 2011 stond ik in de basis tegen Slovenië. Tussen Vincent Kompany, ­Axel Witsel, Romelu Lukaku... De beste El ­Ghanassy kan zeker nog meedoen met die groten en waarom zou ik niet hopen op het EK in Frankrijk?"

"Kijk naar Anthony Vanden Borre. Die zat na Genk een jaar zonder club – nog langer dan ik – en toen hij over het WK sprak, verklaarde iedereen hem gek. Ben je ziek, Anthony? Wat vertel jij nu? Maar wie deed er mee in Brazilië? Juist, Vanden Borre. In die zin is Anthony een voorbeeld voor mij."

Het voorbije seizoen speelde El Ghanassy voor het Noorse Stabaek. Maar ligt daar ook zijn toekomst? Nee, hij droomt van een andere ploeg. Tussen de regels door lezen we AA Gent. "Stabaek bood mij een nieuw ­contract, maar ik wil een nieuwe ­uitdaging. Eerder sportief dan financieel. Als vrije speler hoop ik op een mooie Belgische club of een buitenlandse subtopper. Veel teams zoeken mijn profiel en ik ben niet meer de gek van vroeger. Over twee weken wil ik duidelijkheid, want ik wil mijn seizoen gewoon voortzetten. Stel je voor dat ik straks vijftien assists geef in Duitsland of zo."