Real Madrid doet zaken in Frankrijk: vleugelspeler van 30 miljoen naar Monaco

Real Madrid doet zaken in Frankrijk: vleugelspeler van 30 miljoen naar Monaco

26-08-2015 18:13
2

Fabio Coentrao wordt door Real Madrid voor één seizoen verhuurd aan AS Monaco. De Spaanse grootmacht bevestigt dat woensdagavond via de officiële kanalen. Vier jaar geleden betaalde Real nog ruim dertig miljoen euro voor de Portugese vleugelspeler. 

Het vertrek van de 27-jarige Coentrao uit Madrid zat er een tijdje aan te komen. Afgelopen seizoenen had de international al een bijrol in de sterrenselectie van De Koninklijke. Op de linksbackpositie gaf Carlo Ancelotti in de regel de voorkeur aan Marcelo. Coentrao moest het voornamelijk doen met invalbeurten. 

Niet alleen AS Monaco was geïnteresseerd in de linkspoot. Ook diverse clubs uit Italië hoopten de beschikking te kunnen krijgen over hem. Zo werden onder meer Internazionale en AS Roma aan de speler gelinkt.

Waarschijnlijk heeft spelersmakelaar Jorge Mendes een belangrijke rol gehad in de uitleenbeurt aan Monaco. De invloedrijke Portugees heeft goede banden met zowel Real als de Franse topclub. Coentrao - voorheen speler van Benfica - heeft in Madrid nog een contract tot medio 2017.