Onverwachte transfer: vergeten Belgische spits krijgt kans bij Lille

Onverwachte transfer: vergeten Belgische spits krijgt kans bij Lille

Gepubliceerd: zaterdag 18 juli 2015 om 13:44za 18-07-2015 om 13:44

Over onze Belgische talenten verschijnt er de afgelopen jaren heel veel, maar toch is de centrumaanvaller Baptiste Guillaume heel lang onder de radar gebleven. Dat komt misschien wel omdat hij al heel lang in Frankrijk speelt: nu is het tijd voor de volgende stap in zijn carrière.

Het Laatste Nieuws weet dat Lille hem heeft gehaald om Divock Origi te komen vervangen. De Rode Duivel zit nu uiteraard bij Liverpool, maar Guillaume wordt gezien als een ideale vervanger. Het vertrouwen in hem is groot, want de twintigjarige Guillaume kreeg meteen een contract voor vijf jaar. Dit is een nieuw avontuur. Lille was erg geïnteresseerd en dat heeft de doorslag gegeven, net als de komst van (coach) Hervé Renard, het sportief project, de infrastructuur en de aanwezigheid van ervaren spelers, waardoor ik sterker zal worden."
Guillaume speelde vorig seizoen nog bij Lens, maar zij zakken naar de Ligue 2. Coach Antoine Kombouaré is teleurgesteld dat Guillaume vertrekt, en heeft kennelijk ook wat voorbehoud bij deze transfer. "Guillaume speelde al sinds zijn 14e bij ons, en was hier beschermd. Jammer genoeg is er in het voetbal geen plaats voor sentiment. Ik ben blij dat hij in Lille terechtkan. Hij zal er wel uit zijn schulp moeten komen, maar ik wens hem al het beste toe. Hij heeft enorm veel potentieel." 

Echt een doelpuntenmachine is de spits overigens nog niet. Bij Lens scoorde hij dit seizoen twee goals op 27 wedstrijden, zelfs bij een degradant is dat behoorlijk zwak.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws