De Tien: talenten die dit seizoen hun naam vestigden in Europa
Spelers die je voor dit seizoen nog niet (goed) kende

De Tien: talenten die dit seizoen hun naam vestigden in Europa

23-03-2015 10:10

Paul Pogba, Raheem Sterling en Marco Reus zijn talenten die al langer schitteren in de voetbalwereld. Toch zijn er ook spelers die dit seizoen een doorbraak hebben gemaakt. Vandaag tien talentvolle buitenlandse spelers die daartoe behoren.

10. Leroy Sané (Schalke 04)
Leroy Sané maakt sinds het begin van dit seizoen officieel deel uit van het eerste elftal van Schalke 04. De Duitser is nog maar negentien jaar oud, maar mocht al schitteren in de Champions League-wedstrijd uit tegen Real Madrid en scoorde twee keer in de Bundesliga. 

 

9. Jordon Ibe (Liverpool)
Steven Gerard ziet in Jordon Ibe (19) een kruising tussen Daniel Sturridge en Raheem Sterling, en dat zegt veel over de prestaties van Ibe bij Liverpool. Ibe werd aan het begin van het seizoen aanvankelijk verhuurd aan Derby County, waar de jongeling vijf keer doel trof. Als gevolg hiervan werd Ibe in januari teruggehaald naar Anfield.

8. José Luis Gayà (Valencia)
José Luis Gayà staat bij Valencia te boek als een 'wonderkind'. De linksback is slechts negentien jaar oud en heeft nu al een basisplaats bemachtigd bij de Spaanse club.

7. Paulo Dybala (Palermo)
Bij Palermo loopt dit seizoen een groeibriljant rond in de persoon van Paulo Dybala (21). Dybala wordt ook wel de Messi van de toekomst genoemd en is met twaalf doelpunten goed op dreef in de Serie A. Niet voor niets wordt de Argentijn in verband gebracht met Manchester United, Arsenal en Napoli. 

6. Mateo Kovacic (Internazionale)
Mateo Kovacic heeft zich dit seizoen in de kijker gespeeld bij Internazionale. De middenvelder stond in 25 wedstrijden al twintig keer in de basis en scoorde, ten opzichte van vorig seizoen, al vijf keer. Kapers liggen op de loer, want Kovacic wordt in verband gebracht met Arsenal en Real Madrid. 

5. Lucas Silva (Real Madrid)
De Braziliaan Lucas Silva maakte dit seizoen naam voor zichzelf bij Cruzeiro en dat leverde hem de afgelopen transferperiode een transfer op naar Real Madrid. Sinds zijn overstap speelde Silva zes wedstrijden in de Primera División, waaronder een invalbeurt in El Clásico tegen FC Barcelona.

 

4. Kenedy (Fluminense)
De Braziliaan Kenedy wordt in eigen land bestempeld als de nieuwe Neymar. Kenedy speelt voor Fluminense en maakte dit seizoen furore bij Brazilië in het Zuid-Amerikaans Kampioenschap Onder 20. De prestaties van Kenedy, waaronder het onderstaande doelpunt tegen Venezuela, hebben ertoe geleid dat onder meer Manchester United en Chelsea in verband worden gebracht met een transfer van het negentienjarige talent. 

3. Felipe Anderson (SS Lazio)
De gehele Engelse top wordt in verband gebracht met de 21-jarige Felipe Anderson. De Braziliaanse middenvelder scoorde dit seizoen al negen keer in de Serie A, waaronder een mooie solo tegen Torino

 

2. Luciano Vietto (Villarreal)
Omgedoopt tot de nieuwe Sergio Agüero, is Luciano Vietto (21) in zijn eerste seizoen voor Villarreal een van de uitblinkers in de Primera División en Europa League. De Argentijn scoorde al twaalf keer in de competitie en wordt in verband gebracht met clubs als Liverpool

1. Harry Kane (Tottenham Hotspur)
Harry 'Hurricane' Kane (21) maakt dit seizoen naam voor zichzelf bij Tottenham Hotspur. Na een paar jaar te zijn verhuurd aan onder meer Norwich City en Leicester City, scoort de spits nu aan de lopende band voor de Spurs. Kane staat in de Premier League op negentien doelpunten in 26 wedstrijden.