Speler van Anderlecht niet blij met finaleplaats: 'Wrange nasmaak'

Speler van Anderlecht niet blij met finaleplaats: 'Wrange nasmaak'

Gepubliceerd: vrijdag 6 februari 2015 om 20:22vr 06-02-2015 om 20:22

Zondag staat de finale van de Afrika Cup op het programma. Ivoorkust en Ghana kijken elkaar in de ogen. Ghana schakelde in de halve finale thuisland Equitoriaal Guinee uit. Het won met 3-0, maar rellen ontsierden het duel. Op de website van Anderlecht blikt Frank Acheampong ontgoocheld terug.

"Het is geweldig om in mijn eerste Africa Cup meteen de finale te spelen, maar de wedstrijd zelf laat een wrange nasmaak. Toen de thuissupporters voelden dat ze de wedstrijd gingen verliezen, begonnen ze met projectielen naar onze bank te gooien. Net op het moment dat ik mocht invallen, vielen ze ook onze supporters aan. Hierdoor lag de wedstrijd lange tijd stil. Er was zelfs een helikopter nodig om de gemoederen te bedaren", aldus Frank Acheampong.

Acheampong neemt het zondag op tegen Ivoorkust. Dat land schackelde zijn ploeggenoten van Anderlecht, Chancel Mbemba en Mulopo Kudimbana uit. "Het is doel is bereikt en we hebben dan ook goed gevierd na de wedstrijd. De finale tegen Ivoorkust belooft heel spannend te worden, maar we gaan er alles aan doen om de hoofdprijs binnen te halen. Jammer dat mijn goede vriend Cyriac niet van de partij is", klinkt het bij Acheampong.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws