Luikse chouchou kijkt uit naar avontuur: Deze trein kon ik niet laten passeren
Laurent Ciman is vandaag aangekomen in Canada en popelt van ongeduld om zich te bewijzen in Noord-Amerika

Luikse chouchou kijkt uit naar avontuur: "Deze trein kon ik niet laten passeren"

27-01-2015 13:27

Met een even mooi als belangrijk doelpunt nam Laurent Ciman afgelopen weekend afscheid van Standard. De Rode Duivel speelde in totaal vijf seizoenen voor de Luikenaars en groeide in die periode uit tot een absolute publiekslieveling. De Henegouwer heeft echter ook een zwaar autistisch dochtertje en koos er daarom voor om zijn carrière voort te zetten bij het Canadese Montréal, daar kan zijn oogappel immers beter behandeld worden.

"Iedereen weet dat ik voor het familiale aspect naar hier ben gekomen, maar ook de competitie spreekt me enorm aan", vertelt de 29-jarige verdediger aan Sporza. "Ik heb wat informatie ingewonnen over de Major League Soccer zodra ik hoorde van de interesse, want in België wordt er niet veel gesproken over deze competitie."

"Er zijn hier veel spelers actief die nog bij grote Europese clubs hebben gespeeld, zoals bijvoorbeeld Ricardo Kaka (ex-Real Madrid en AC Milan, nvdr.). Sebastian Giovinco (die overkomt van Juventus, nvdr.) tekende pas nog voor FC Toronto, de aartsvijand van mijn nieuwe club."

"Voor mij begint nu een nieuw hoofdstuk en ik ben heel blij hier te zijn. Na vijf ongelooflijke seizoenen ben ik bij Standard door de grote poort vertrokken. De emoties waren overweldigend. Het was niet voorzien dat ik zou vertrekken, maar deze trein kon ik niet laten passeren", besluit de negenvoudig international.