Voormalig goalgetter van Lokeren zet de netten ook bol in Qatar
Hamdi Harbaoui toont zich ook in het verre Oosten en gevreesd spits

Voormalig goalgetter van Lokeren zet de netten ook bol in Qatar

17-12-2014 15:22

In België was Hamdi Harbaoui de schrik van zowat elke verdediging. De gewezen spits van OHL en Lokeren verkoos afgelopen zomer echter een verhuis naar Qatar boven een verlengd verblijf in België, bij Standard. Een keuze voor het geld, al loopt het ook sportief heel goed voor de Tunesische doelpuntenmachine van Qatar SC.

"Mijn eerste twee wedstrijden verloren we, waarna een trainerswissel volgde en we vier wedstrijden op rij wonnen. We zitten op schema, want de ambitie is hier dezelfde als bij Lokeren: play-offs halen. In Qatar betekent dat een plek bij de eerste vier, dan maak je aanspraak op de titel en een ticket voor de Asian Cup, de Aziatische Champions League", doet de international zijn verhaal in Sport/Voetbalmagazine.

"Ik vond meteen vlot de weg naar doel, maar ondertussen merk ik dat ze mij al beginnen te kennen. Ik krijg striktere mandekking. Het niveau valt best mee. Met Lisandro Lopez, Ricardo Costa en Néné zijn hier toch een paar grote namen actief.Ook ik krijg door mijn goals steeds meer aandacht."

Ook zijn vorige werkgever Sporting Lokeren volgt Harbaoui nog steeds van nabij. "Het zal altijd mijn club blijven. Jammer dat ze met tien punten niet konden doorstoten naar de volgende ronde in de Europa League. Ik voel geen jaloezie, het was tijd voor iets nieuws", besluit hij.