Op straat gezette trainer doet alle clubs van voorzitter Duchâtelet aan
Guy Luzon is voortaan een soort clubdruïde

Op straat gezette trainer doet alle clubs van voorzitter Duchâtelet aan

12-11-2014 15:48

Roland Duchâtelet beloofde na het ontslag van Guy Luzon als Standard-trainer dat hij de Israëliër niet onder de bus ging gooien en heeft woord gehouden.

De trainer is namelijk opgedoken bij Carl Zeiss Jena. Daar verbleef hij volgens Sudpresse om de kern door te lichten en een wedstrijd op video te analyseren zodat de staf ter plaatse daarop kan bouwen. Voorzitter Lutz Lindemann denkt niet dat Luzon veel zin heeft om te blijven. "Ik denk niet dat hij overwoog hier trainer te worden. Tussen de Europa League, de Belgische hoogste klasse en de vierde klasse in Duitsland heerst er immers een te groot verschil."

Volgens Het Laatste Nieuws is Jena slechts de eerste stop voor Luzon, en zal hij ook nog de andere clubs van het Duchâtelet-netwerk op dezelfde manier screenen. De Engelse tweedeklasser Charlton Athletic, de Hongaarse eersteklasser Ujpest en de Spaanse tweedeklasser Alcorcon zijn de gelukkigen. Bij Sint-Truiden deed hij al eerder zo'n job vooraleer hij het hoofdtrainersschap van Standard aanvaardde.