Ik kan mij in het team spelen bij Barça, anders zou ik hier niet zijn
Deulofeu wil voor kansen gaan bij Catalaanse grootmacht

"Ik kan mij in het team spelen bij Barça, anders zou ik hier niet zijn"

18-07-2014 16:57

Na een huurperiode bij Everton is Gerard Deulofeu dit seizoen weer terug bij FC Barcelona. Met een schat aan ervaring op zak hoopt de middenvelder zich definitief in de Catalaanse basiself te spelen.

De 20-jarige Deulofeu speelde afgelopen seizoen 29 wedstrijden voor Everton, waarin hij vier keer scoorde. Dit seizoen krijgt de middenvelder weer de kans bij zijn eigenlijke werkgever Barcelona. "Ik ben blij dat ik een jaar bij Everton heb mogen spelen. Ik heb hier veel geleerd en het was een goede ervaring voor mij", aldus Deulofeu tegenover Liverpool Echo. "Ik heb hier erg genoten, al ga ik wel met het gevoel weg dat ik nog meer had willen spelen."

De Spanjaard is ook blij dat hij weer terug is bij Barcelona. "Hier thuiskomen was altijd mijn doel. Ik heb er veel vertrouwen in dat ik mij in het team kan spelen. Want als dat niet zo zou zijn, zou ik hier niet zijn. Ik weet dat Barcelona de beste voetballers ter wereld heeft, maar ik heb veel vertrouwen in mezelf. Als ik niet hard genoeg werk, krijgen andere spelers de kans. Met Luis Suarez, Lionel Messi en Neymar hebben we al drie van de beste spelers ter wereld. Maar nu moeten zij nog bewijzen dat we ook de beste aanval ter wereld hebben."