Egyptische sterspeler verlaat Lierse definitief voor geboorteland

Egyptische sterspeler verlaat Lierse definitief voor geboorteland

29-06-2014 16:38

Wat al enige tijd officieus was, is vandaag ook officiëel geworden. Hossam Ghaly verlaat SK Lierse en keert terug naar zijn geboorteland. De Egyptische sterspeler tekende voor drie seizoenen bij Al Ahly.

De 32-jarige Ghaly begon zijn carrière bij Al Ahly, de ploeg waar hij ook zijn jeugdopleiding kreeg. Daar werd hij op zijn 21e opgemerkt door het Nederlandse Feyenoord. Helemaal doorbreken deed hij niet in Nederland en na drie seizoenen en bijna vijftig wedstrijden trok hij naar Tottenham Hotspur. Na één seizoen werd hij daar al opnieuw verkocht aan Derby County.

In 2009 leek op 27-jarige leeftijd het hoogtepunt van zijn loopbaan al voorbij. Hij tekende in het Midden-Oosten bij Al-Nassr. Een jaar later ging hij naar zijn moederclub Al Ahly. Toch keerde de Egyptenaar vorig seizoen verrassend terug naar Europa. Het avontuur bij Lierse was echter maar van korte duur want na één seizoen waarin hij nooit helemaal kon overtuigen trekt hij opnieuw en voor de derde keer naar de Egyptische topclub Al Ahly.