Club- en Socceroo-doelman vol zelfvertrouwen: W zijn niet bang van de uitdaging
Ryan wil "geen enkele kans onbenut laten"

Club- en Socceroo-doelman vol zelfvertrouwen: "W zijn niet bang van de uitdaging"

13-06-2014 16:38

Nadat de voorbije dagen alle Australische media en kenners hun licht lieten schijnen óver Mathew Ryan, blikt hij nu zelf vooruit op het WK.

Volgens heel Australië hangt het van Ryan af of er iets geraapt wordt in Brazilië. De doelman schuift de druk echter van zich af. "We zijn als Australiërs altijd ontspannen. We zijn niet bang van de uitdaging tegen Chili." Met verder nog wedstrijden tegen Nederland en Spanje lijkt het toch al meteen van moeten, vannacht om 12 uur Belgische tijd, wil Australië enige rol van betekenis spelen.

Op de website van Club Brugge is Ryan zich bewust van de unieke kans die hij krijgt. "We zullen niet onder de indruk zijn maar zullen er staan zodat al onze landgenoten trots kunnen zijn op ons. Een WK speel je niet vaak. Je mag daarin geen kans onbenut laten", aldus de doelman, die volgens wilde geruchten in de belangstelling staat van Real Madrid. Donderdagavond was er van die ontspande Australiër alvast niet veel meer te werken. Via Twitter liet hij weten: "En BOEMMM! Het WK is begonnen! Wat een uitzinnige sfeer en dat is dan nog maar op tv."