Kroaten met Belgisch verleden aan aftrap openingsmatch WK

Kroaten met Belgisch verleden aan aftrap openingsmatch WK

12-06-2014 22:01

Waar voetballiefhebbers overal ter wereld reikhalzend naar uitkijken is vanavond gebeurd: het WK voetbal is op gang getrapt. In het New Corinthians Stadium speelt gastland Brazilië tegen Kroatië. Aan de aftrap bij de Kroaten twee spelers met een Belgisch verleden:  Ivan Peresic en Nikica Jelavić.

Perisic verdient tegenwoordig zijn brood in de Bundesliga bij Vfl Wolfsburg. Maar veel Belgische voetbalvolgers zullen de Kroaat kennen van zijn periode bij Club Brugge. De aanvallende middenvelder maakte in 2009 zijn officiële debuut in het Jan Breydelstadion. In het seizoen 2011/2012 werd hij topscorer. In 2011 verkaste hij naar Borussia Dortmund waar hij geen vaste stek in de basiself wist te versieren.

Nikica Jelavić doet wellicht bij weinigen nog een belletje rinkelen. Maar ook hij verdiende zijn brood in onze vaderlandse competitie. In 2007 nam Zulte-Waregem de aanvaller over van Hajduk Split. Erg succesvol was zijn passage niet: in 2008 leende Essevee hem uit aan Rapid Wien dat hem uiteindelijk definitief overnam. Tegenwoordig speelt de international bij Hull City.