Delle Alli van Everton gelooft nog steeds in WK 2026 met Engeland

Alli gelooft nog steeds in comeback: "Elke dag een herinnering die 'WK 2026' zegt"

16 april om 10:16
Laatste update: 16 april om 10:35

Dele Alli werd enkele jaren nog gezien als 'wonderkid' toen hij bij Tottenham Hotspur én de nationale ploeg van Engeland het mooie weer maakte. Na een flitsende start ging het stilaan bergaf met zijn carrière. Alli bekende afgelopen jaar dat hij naast zijn blessures ook mentaal al woelige waters heeft moeten doorstaan. Tegenwoordig ligt hij onder contract bij Everton, maar daar kwam hij dit seizoen nog niet in actie. Toch gelooft het voormalige 'wonderkid' nog in een comeback. Meer zelfs, zijn doel is om het Wereldkampioenschap van 2026 met Engeland te spelen.

Ondertussen is Alli 28 jaar en kwam hij dit seizoen nog niet in actie. Momenteel werkt hij aan zijn revalidatie nadat hij zijn hamstring scheurde. Ondanks z'n carrière sinds hij Tottenham verlaten heeft niet van een leien dakje loopt, is hij nog steeds overtuigd van zijn kunnen. 'Ik heb een herinnering op mijn telefoon, elke dag om elf uur', aldus Alli bij SkySports. 'Het zegt 'Wereldkampioenschap 2026'.'

Dele beseft dat niet iedereen zijn doelstelling zal begrijpen. 'De mensen zullen denken 'Hij heeft al in een jaar niet meer gespeeld', maar dat is mijn doelstelling. Ik weet waar mijn niveau ligt', klinkt Alli strijdvaardig. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.