Union blijft sukkelen in de Play-Offs: Niet zoals RSC Anderlecht of Club Brugge

Union blijft sukkelen in de Play-Offs: "Niet zoals RSC Anderlecht of Club Brugge"

15 april - 22:45
7

Ook tegen RSC Anderlecht liep het fout af voor Union SG, dat een nederlaag moest slikken in de Brusselse derby. Union blijft daarmee achter met een 0 op 9 in de Champions' Play-Offs en is de eerste plek kwijt. Ook bij Extra Time ziet men het steeds vaker fout aflopen bij Union.

Volgens Arnar Vidarsson ervaart men bij Union vooral te veel druk, waar de ploeg maar moeilijk mee kan omgaan. "In de Play-Offs is het money time en heb je ervaring nodig", geeft hij aan. "Maar die heeft Union momenteel niet vergeleken met ploegen zoals RSC Anderlecht en Club Brugge."

Dat gebrek aan ervaring kan Union volgens Vidarsson dan ook mogelijk de titel gaan kosten. Al voor de derde keer op rij. "We zijn allemaal fan van Union, maar die druk bij hen wordt elk jaar maar groter en groter. Er zijn ook veel nieuwe spelers bij die ploeg gekomen, maar die ondervinden nu die hevige druk van de verschillende jaren dat het mis ging", aldus de analist.

Geen sprankel
Verdedigend heeft Union het steeds moeilijker, maar Filip Joos vindt dat het ook aanvallend moeizamer gaat bij de Brusselaars. "Ik had het gevoel dat Union tegen Anderlecht alleen ging scoren op spelhervattingen", klinkt het. "De sprankel is weg en dat gevoel heb ik al sinds het begin van de Play-Offs", besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.