Degryse noemt Anderlecht titelkandidaat nummer één: “Scenario ligt al klaar”

Degryse noemt Anderlecht titelkandidaat nummer één: “Scenario ligt al klaar”

15 april - 21:19
15

In de voetbalpodcast vier-nul werd Marc Degryse gevraagd of RSC Anderlecht na de 2-1 zege in het Lotto Park tegen Union SG de eerste titelkandidaat is. Degryse denkt dat Anderlecht dit seizoen de kampioen gaat worden van de Jupiler Pro League.

Degryse werd gevraagd of Anderlecht op dit moment titelkandidaat nummer één is. “Ik denk het wel, ja op dit moment wel. Je moet bijna iedere week je mening bijsturen, maar dit zit er wel aan te komen al een hele tijd. Eigenlijk het hele seizoen is het rendement van Anderlecht zeer hoog”, deelt Degryse via Het Laatste Nieuws.

Degryse vertelt verder over het resultaatvoetbal van Anderlecht. “Defensief zijn ze stabiel, alles, ook in vergelijking met 2017 toen Weiler ook maar één ding voor ogen had met de groep spelers die hij had; wij kunnen kampioen spelen op een bepaalde manier. Ik denk dat dat met dit Anderlecht ook gaat gebeuren. Het is nog niet zoals het ooit was met winnen en mooi voetbal, maar wel er alles aan doen”, geeft Degryse aan.

Degryse meent dat de speelstijl van Anderlecht begrijpelijk is. “Ergens ook te begrijpen als je Anderlecht bent. En je hebt zeven jaar geen kampioen meer gespeeld en dat je er nu toch weer wil staan. Het zou de tweede titel zijn in de laatste tien jaar, naar Anderlecht normen is dat veel te weinig. Dat is nu de eerste stap om terug te keren naar de status die ze hadden”, aldus Degryse.

Degryse sluit af door aan te geven dat het programma van Anderlecht ook voordelig is in de Champions’ Play-Offs. “Bovendien is het programma dat nu volgt makkelijker voor Anderlecht, met na Genk twee matchen tegen Cercle. De concurrenten spelen ondertussen tegen elkaar. Het scenario ligt al klaar”, besluit Degryse.