Mannaert: “Club Brugge ook na nieuwjaar bijstaan, maar Verhaeghe zag dat anders”

Mannaert: “Club Brugge ook na nieuwjaar bijstaan, maar Verhaeghe zag dat anders”

12 april - 20:19
4

Vincent Mannaert loopt nog tot de zomer mee als co-CEO bij Club Brugge. Na 1 juli gaat Mannaert bij Club Brugge enkel nog verder als bestuurder en aandeelhouder. Mannaert had eigenlijk nog langer het nieuwe management van Club Brugge bij willen staan.

Mannaert wordt door Marc Degryse gevraagd waarom hij niet meer betrokken is bij de dagelijkse leiding van Club Brugge. Degryse vergelijkt dit met een hoofdtrainer die zijn beste speler niet meer opstelt omdat de speler einde contract is en na dit seizoen de club gaat verlaten.

“Het had ook anders gekund. Het was mijn bedoeling om ook na Nieuwjaar het nieuwe management zo goed mogelijk bij te staan, om zo stilaan een en ander los te laten. Bart zag dat anders. Op zich is dat zijn goed recht”, deelt Mannaert via Het Laatste Nieuws.

Mannaert geeft aan dat hij zich heeft aangepast bij Club Brugge. “Ik heb mij naar die wens geschikt. Als makelaars en clubs mij contacteren om spelers voor te stellen voor Club Brugge, of ze tonen interesse in een van onze spelers, dan geef ik de namen en alle informatie door aan het huidige management”, geeft Mannaert aan.

Mannaert is vanaf 1 juli enkel bestuurder en aandeelhouder. Dit betekent dat Mannaert eenmaal per maand samenkomt, minimaal tien keer per jaar. “Ik zal mijn rol spelen — fair máár met overtuiging. Per slot van rekening blijf ik na Bart en Orkila Capital de derde grootste aandeelhouder van Club Brugge”, besluit Mannaert.