'Ajax wil wachten op Ten Hag van Man United, Potter niet de nummer één kandidaat'

'Ajax wil wachten op Ten Hag van Man United, Potter niet de nummer één kandidaat'

8 april - 14:32
1

Ajax is druk op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer voor het volgende voetbalseizoen. Graham Potter staat niet bovenaan het lijstje van Ajax. Dat meldt De Telegraaf. Volgens Sky Sports zou de Engelsman een streep hebben gezet door een mogelijke stap naar Amsterdam.

Door de Engelse pers wordt Potter bestempeld als het 'prime target' van Ajax, maar niets blijkt minder waar volgens De Telegraaf. De Engelsman stond voor zijn vermeende afzegging wel degelijk op het lijstje van de Amsterdammer, maar hij was 'geen moment' de nummer één kandidaat bij Ajax. Dat laat Ajax-watcher Mike Verweij weten via X. De naam van Potter viel ook in de column van Valentijn Driessen voor De Telegraaf. De journalist stelt dat Ajax 'wil wachten op Erik ten Hag'.  

Wel is bekend dat Potter werd gepolst of hij open zou staan voor de vacature bij Ajax. Maandag kwam naar buiten dat de Amsterdammers de zoektocht voort moeten zetten. De manager zou de stekker uit de gesprekken te hebben getrokken. Het is onbekend wat de reden daar van is. Het heeft mogelijk te maken met de schorsing van algemeen directeur Alex Kroes. Voetbal International meldt dat de afzegging 'niet los kan worden gezien van de chaos in het bestuur van Ajax'.

Zodoende moet Ajax verder zoeken naar mogelijke kandidaten voor het trainerschap komend seizoen. John van ’t Schip vertrekt na dit seizoen naar de achtergrond. Het is een publiek geheim dat Ajax de voorkeur heeft voor een Nederlandse opvolger.