Essevee en Patro vinden geen winnaar, RSCA Futures kopje onder tegen Beveren

5 april - 22:00
4

In de strijd tussen de twee promotiekandidaten Zulte Waregem en Patro Eisden hebben we geen uitsluitsel of winnaar gekregen. Het bleef 0-0 na een spannende pot voetbal, terwijl SK Beveren mag blijven hopen op de Play-Offs na winst tegen RSCA Futures (2-1).

Zulte Waregem - Patro (0-0)
Zulte Waregem zit in een benarde situatie en is verre van zeker van promotie. Het moest dus winnen tegen Patro Eisden, al werd dat niet makkelijk. De Limburgse ploeg staat bekend om hun sterke defensieve organisatie en toonde dat ook tegen Essevee. Het maakte het Zulte Waregem moeilijk om tot kansen te komen, maar zag Jelle Vossen toch scoren. Dat werd echter terecht afgekeurd, waardoor de score 0-0 bleef tot aan de rust.

In de tweede helft probeerde Zulte Waregem het tij te keren, maar het team van Stijnen bleef een geduchte tegenstander. Ondanks verschillende pogingen bleef het scorebord onveranderd. Vooral voor Zulte Waregem opnieuw een teleurstellend resultaat. Patro Eisden zal tevreden zijn met het behaalde punt.

Beveren - RSCA Futures (2-1)
SK Beveren nam recent nog afscheid van coach Wim De Decker, wat leidde tot ontevredenheid onder de fans. Zij blijven vijftien minuten buiten staan uit protest en zagen even later hun ploeg wel op voorsprong komen via Koyalipou. Anderlecht-aanvaller Colassin trok de stand echter weer snel gelijk.

Uiteindelijk zorgde Wuytens nog voor de verdiende 2-1 voorsprong tegen een zwak RSCA Futures. In de tweede helft konde de jonge Brusselaars zich niet herpakken en kregen we een teleurstellende pot voetbal. Het niveau van het spel bleef ondermaats en bood weinig spektakel. Hoewel RSCA Futures nog pogingen ondernam, bleef de stand 2-1 in het voordeel van Beveren.