EK ver weg voor Jonge Rode Duivels, kater tegen Spanje in slotfase

EK ver weg voor Jonge Rode Duivels, kater tegen Spanje in slotfase

26 maart - 20:54 Laatste update: 20:57
3

De kans dat de Belgische U21 het EK gaan halen, is dinsdag kleiner geworden. Tegen de U21 van Spanje hield België lang stand, maar in het slot van de partij kwam de 1-0 dan toch op het bord. 

Na de logische 3-1 zege tegen de U21 van Malta, konden de troepen van Swerts met een goed gevoel afreizen naar Spanje. In de groep van de Belgen zijn de Spanjaarden de favoriet en dat was dinsdag ook te zien. Het thuisland had het betere van het spel.

Ondanks dat België het moeilijk had tegen de jonkies van Spanje leek het toch een punt te gaan pakken. Zeker nadat een Spaans doelpunt in de slotfase werd afgekeurd. Helaas ging het in de 88e minuut alsnog fout. Stroeykens verloor de bal op het middenveld. Spanje schakelde snel om en Joseph bezorgde Spanje de zege.

Spanje staat nu aan de leiding met 16 punten uit 6 matchen. Daarna volgen Schotland en België met 13 punten. De Schotten speelden wel een match minder dan de Belgische U21.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.