De elf Rode Duivels tegen Engeland hebben verleden bij RSC Anderlecht of KRC Genk

De elf Rode Duivels tegen Engeland hebben verleden bij RSC Anderlecht of KRC Genk

26 maart - 20:44
2

Dinsdag nemen de Rode Duivels het op tegen Engeland. Domenico Tedesco kiest voor elf spelers die ooit voor RSC Anderlecht of KRC Genk spelen of speelden.

Tegen Engeland kiest de bondscoach centraal achterin voor de eerste keer voor het duo Debast/Vertonghen. Het tweetal speelt al 1,5 jaar samen bij Anderlecht en kennen elkaar door en door. Ze mogen het nu samen tonen tijdens het interlandvoetbal. Vertonghen en Debast zijn de enige twee spelers in de basis die dit seizoen in de Jupiler Pro League spelen.

In doel staat Sels. In het seizoen 2017-2018 speelde hij op huurbasis voor Anderlecht. Daarnaast hebben ook Tielemans, Doku, Lukaku, Mangala en Onana een verleden in Brussel. Die twee laatste vertrokken al bij paars-wit voor hun grote doorbraak bij de A-ploeg.

Naast de acht (ex-)spelers van Anderlecht staan ook Castagne, Trossard en Theate in de basis. Zij hebben dan weer een verleden bij KRC Genk. Theate speelde nooit voor de A-ploeg, maar speelde in zijn jeugd in twee periodes voor de Limburgers.