‘RSC Anderlecht speelt tegen Royal Antwerp FC toch niet achter gesloten deuren’

‘RSC Anderlecht speelt tegen Royal Antwerp FC toch niet achter gesloten deuren’

26 maart - 16:02 Laatste update: 17:22
21

RSC Anderlecht kreeg onlangs een sanctie doordat de supporters van Anderlecht zich in de derby tegen Standard misdroegen. Hierdoor moest Anderlecht een match achter gesloten deuren afwerken, maar paars-wit ging in beroep. Doordat Anderlecht in beroep is gegaan, kan de club de eerste match van de Champions’ Play-Offs tegen Royal Antwerp FC met thuissupporters spelen, meldt Het Nieuwsblad.

De zaak komt aankomende vrijdag voor de disciplinaire raad, een definitief oordeel moet nog niet verwacht worden. Anderlecht hoopt de sanctie te milderen. Wanneer deze toch bevestigd wordt, dan is het nog maar de vraag wanneer er daadwerkelijk zonder thuissupporters gespeeld gaat worden. Volgens het reglement is dit 15 dagen na de definitieve uitspraak, het is mogelijk dat de sanctie pas volgend seizoen plaatsvindt.

Niet alleen Anderlecht, maar ook Standard kreeg een match achter gesloten deuren opgelegd. De Rouches hebben de straf aanvaard. Dit betekent dat Standard de eerste match van de Europe Play-Offs speelt zonder toeschouwers. Standard kreeg op zijn beurt ook een match achter gesloten deuren opgelegd, maar de Rouches hebben die straf aanvaard. Zij werken hun eerste thuismatch in Play-off 2 af zonder toeschouwers. Dit zal op 6 april zijn, dan komt OH Leuven op bezoek op Sclessin.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.