Trotse Tadic bereikt prachtige mijlpaal met invalbeurt voor Servische elftal

Trotse Tadic bereikt prachtige mijlpaal met invalbeurt voor Servische elftal

26 maart - 09:40 Laatste update: 09:48

Dusan Tadic is sinds maandagavond de recordinternational van zijn thuisland Servië. De aanvaller viel in tegen Cyprus en lost daarmee Branislav Ivanovic af.

Oud-Chelsea-speler Ivanovic speelde 105 interlands voor Servië, maar door de invalbeurt van Tadic zit de aanvaller nu op 106. Tadic is nog altijd de aanvoerder van de Serven, de band die hij overnam van Ivanovic. In de jubileuminterland van de aanvaller won Servië met 1-0 van Cyprus, door een doelpunt van Sergej Milinkovic-Savic. De 35-jarige Tadic hoopt op een plekje in de EK-selectie van de Serven, zodat hij zijn debuut kan maken op dit Europese eindtoernooi. 

Tadic speelde dus nog nooit op een EK, maar al wel zes duels op een WK-eindronde. in de 106 interlands die hij speelde, kwam de aanvaller tot 22 goals en veertig assists. In 2011 maakte Tadic zijn debuut. De aanvaller was ook langere tijd aanvoerder van Ajax. Tadic gaf meermaals aan dat hij na zijn actieve carrière graag aan de slag wil bij de Amsterdammers. Op dit moment is hij nog actief voor Fenerbahçe.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.