''Lukaku is een wereldgast, maar al 3-4 jaar geen wereldklasse meer''

''Lukaku is een wereldgast, maar al 3-4 jaar geen wereldklasse meer''

26 maart - 07:15 Laatste update: 07:18
41

Lukaku neemt hoogstwaarschijnlijk de spitspositie in tegen Engeland op dinsdagavond. Henry Winter, een van de bekendste Britse voetbaljournalisten, vindt echter dat het beste er wel op zit van de Rode Duivel.

Volgens de voetbaljournalist behoort de spits niet meer tot de absolute top. ''Of Lukaku volgens mij nog wereldklasse is? Toch al een jaar of 3-4 niet meer, vind ik'', vertelde Winter aan Sporza.

De omgeving van Lukaku is van belang voor zijn prestaties. ''Lukaku zat vaak bij de foute club op het verkeerde moment. Lukaku is echt iemand die een coach nodig heeft die hem begrijpt als mens'', zei Winter.

Winter heeft wel respect voor Lukaku. ''Voor mij is Lukaku een wereldgast. Naast een goede spits vind ik hem een indrukwekkend rolmodel voor diversiteit en de strijd tegen racisme'', aldus Winter.

Lukaku speelde tot nu toe 113 interlands voor de Rode Duivels. Daarin wist de aanvaller maar liefst 83 keer het doel te treffen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.