Genk over 'MVP' El Khannouss: 'Hoe talent en hard werk leiden tot succes'

Genk over 'MVP' El Khannouss: 'Hoe talent en hard werk leiden tot succes'

25 maart - 22:03 Laatste update: 20:38
22

KRC Genk heeft Bilal El Khannouss flink in de schijnwerpers gezet via de officiële kanalen. Transfermarkt maakte onlangs bekend dat El Khannouss zijn waarde is gestegen naar 25 miljoen euro. Genk uit zich zeer lovend over El Khannouss en is zeer te spreken over het eigen beleid.

Transfermarkt zette El Khannouss zijn huidige transferwaarde op 25 miljoen euro. 'Het maakt van hem de duurste speler in de Jupiler Pro League. Bilal ontbolsterde vorig seizoen helemaal onder de vleugels van Wouter Vrancken. Dit seizoen zette hij zijn steile groeicurve door', laat Genk weten.

Genk bekijkt de transferwaarde van El Khannouss ook in vergelijking tot het buitenland. El Khannouss valt net buiten de top 10 van hoogste marktwaarden met geboortejaar 2004. 'Dat hij zich moeiteloos positioneert tussen absolute wereldtoppers als Gavi (FC Barcelona), Garnacho (Manchester United) en Rico Lewis (Manchester City) is wederom een bevestiging van het enorme potentieel van onze Marokkaanse middenvelder', aldus Genk.

'Dat Bilal het binnenlands lijstje topt op vlak van spelerswaardes is niet alleen een persoonlijk succes voor Bilal, maar ook een bevestiging van het voortreffelijke werk op het H.Essers Talent Park. De club heeft in binnen- en buitenland een toonaangevende reputatie opgebouwd in het ontwikkelen van jonge spelers en hen naar het hoogste niveau van het Europese voetbal te begeleiden', gaat Genk verder.

Genk ziet de marktwaarde van El Khannouss als een bevestiging. 'Deze erkenning is voor heel de club een bevestiging dat de keuze om volop te investeren in de eigen jeugd de juiste is. We zijn zeer trots op Bilal en de groei die hij momenteel doormaakt. Een schoolvoorbeeld van hoe talent en hard werk samen kunnen leiden tot succes', besluit Genk.