Yannick Ferrera voorgesteld bij RWDM: Natuurlijk geloof ik in de redding

Yannick Ferrera voorgesteld bij RWDM: "Natuurlijk geloof ik in de redding"

25 maart - 14:30 Laatste update: 14:34
2

Yannick Ferrera is officieel voorgesteld als de nieuwe coach van RWDM. Hij vervangt de Fransman Bruno Irles. Het doel is duidelijk voor Ferrera: degradatie vermijden.

Ferrera had duidelijk zin in zijn nieuwe opdracht in Molenbeek. “Ik zou hier niet zijn als ik er niet in geloofde”, vertelde hij aan La Dernière Heure. Alles kan nog. We zullen alleen een ander gezicht moeten laten zien, iedereen moet dezelfde kant op gaan”, aldus een hoopvolle Ferrera.

De ex-trainer van onder andere Standard Luik en KV Mechelen vergeleek de Relegation Play-Offs nog met een WK. "Op het WK heb je zeven wedstrijden om de finale te bereiken, hier hebben we er zes à acht om onszelf te redden. We zullen er alles aan doen zodat er volgend seizoen drie Brusselse clubs in 1A staan”, aldus Ferrera. Hij is al de vierde trainer dit seizoen op de Molenbeekse bank, na Vincent Euvrard, Claudio Caçapa en Bruno Irles.

Ferrera tekende een contract tot het einde van het seizoen, met een optie tot verlenging. RWDM speelt de Relegation Play-Offs samen met KV Kortrijk, KAS Eupen en Sporting Charleroi. RWDM is de laagste geklasseerde ploeg met 23 punten. Dat is er één minder dan Kortrijk en Eupen en zes minder dan Charleroi.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.