'Manchester United wordt gelinkt aan miljoenentransfer van Barcelona-talent'

'Manchester United wordt gelinkt aan miljoenentransfer van Barcelona-talent'

24 maart - 19:44
1

Manchester United aast op FC Barcelona-talent Mikayil Faye. De negentienjarige Senegalees zou zo'n 29 miljoen euro moeten kosten.

Faye is momenteel onderdeel van Barcelona B, nadat de Catalanen hem afgelopen zomer voor zo'n anderhalf miljoen euro overnamen van het Kroatische NK Kustosija. Inmiddels heeft de jonge centrale verdediger zijn debuut voor Senegal al gemaakt, waar hij direct op fraaie wijze trefzeker was. Nadat onder meer Ajax, Girona en Tottenham Hotspur al als geïnteresseerde clubs werden genoemd, voegt The Daily Mail daar de namen van United, Bayer Leverkusen en Internazionale nu aan toe.

Door de problemen die Man United dit seizoen kent in de achterhoede, willen The Red Devils deze zomer een centrale verdediger en linksback aantrekken. Faye kan op beide posities uit de voeten. De club van manager Erik ten Hag is ook gecharmeerd van Jarrad Branthwaite, maar het binnenhalen Branthwaite lijkt gecompliceerd.

Bij een bod van rond de 25 miljoen pond, omgerekend 29 miljoen euro, lijkt Barcelona mee te werken aan een transfer van Faye. De linkspoot wacht immers nog altijd op zijn debuut in de hoofdmacht. Bayer Leverkusen zou echter ook serieuze interesse te hebben, terwijl de naam van Inter ook kort valt.