'Barcelona weigert bijna ongezien miljoenenbod op toptalent Yamal'

'Barcelona weigert bijna ongezien miljoenenbod op toptalent Yamal'

23 maart - 22:00
2

Joan Laporta bevestigt dat FC Barcelona een transfervoorstel van tweehonderd miljoen euro heeft ontvangen voor Lamine Yamal. Het zestienjarige toptalent is echter absoluut niet te koop, benadrukt de voorzitter van de Catalanen.

MARCA schreef eerder deze maand dat Paris Saint-Germain het astronomische bod had neergelegd bij Barça. De Parijzenaars zouden in Yamal de ideale opvolger van Kylian Mbappé zien. Laporta onthult niet om welke club het gaat, maar erkent wel dat de rechtsbuiten zeer gewild is.

"We krijgen aanbiedingen voor spelers als Lamine Yamal, voor 200 miljoen euro", zegt de preses in een podcast van de club. "Maar we hebben 'nee' gezegd. Omdat we vertrouwen hebben in deze jongen, en in zijn sportieve potentie. We hebben geen behoefte aan een transfer, integendeel. We zitten in een proces van economisch herstel en we zien nu al het einde van de tunnel", benadrukt hij.

Laporta laat weten dat veel clubs aankloppen bij Barça. "We hebben zeer belangrijke aanbiedingen gehad voor Alejandro Balde, Fermín Lopez, Gavi, Pedri, Frenkie de Jong, Ronald Araújo... Maar we willen ze niet verkopen. Alleen al met deze spelers, zouden we 1.000 miljoen euro kunnen verdienen. Als iemand vindt dat hij te weinig speelt en wil vertrekken... Maar wij zijn heel tevreden met ze."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.