'AC Milan zet ook Zweedse spits op het verlanglijstje'

'AC Milan zet ook Zweedse spits op het verlanglijstje'

23 maart - 18:00
1

Joshua Zirkzee en Santiago Gimenez zijn in beeld om de nieuwe spits van AC Milan te worden, maar de twee krijgen forse concurrentie. De naam van Viktor Gyökeres wint aan kracht in San Siro, meldt La Gazzetta dello Sport.

Volgens de befaamde roze sportkrant heeft Gyökeres alles om de nieuwe spits van I Rossoneri te worden en zich over de erfenis van Olivier Giroud te ontfermen. De 25-jarige Zweed scoort immers aan de lopende band voor Sporting Portugal. In 39 officiële duels was hij goed voor 36 doelpunten en 14 assists.

Zijn ongekende cijfers leveren Gyökeres ook interesse uit de Premier League op, maar AC Milan meent goede kans te maken. De doelpuntenmachine is namelijk groot fan van landgenoot Zlatan Ibrahimovic, die in het verleden furore maakte bij de Italiaanse topclub.

Sporting nam Gyökeres afgelopen zomer over van Coventry City voor twintig miljoen euro, plus vier miljoen aan bonussen. Die transfer legt de club uit Lissabon geen windeiren. Os Leões gaan aan kop in de Portugese competitie en de Zweedse international kan straks een veelvoud opleveren. Zijn prijskaartje zou nu minstens vijftig miljoen euro bedragen.

Daarmee is Gyökeres echter nog steeds niet duurder dan opties als Zirkzee, Gimenez en Benjamin Sesko, stelt La Gazzetta. Jonathan David (ex-KAA Gent) is mogelijk wel wat goedkoper, maar hij kampt met een vormdip bij Lille.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.