Kuifje en de Rode Duivels? ‘Vertonghen is een krijger, geen stripfiguur’

Kuifje en de Rode Duivels? ‘Vertonghen is een krijger, geen stripfiguur’

23 maart - 11:59
3

In 'Blik Opener' van Het Nieuwsblad uit Peter Mijlemans zijn ongenoegen over het Kuifje-gedoe bij de Rode Duivels. Mijlemans beschrijft hoe Jan Vertonghen ongemakkelijk leek toen hij naast de mascotte van Kapitein Haddock stond.

‘De mascotte van kapitein Haddock legt de hand amicaal op de schouder, al lijkt Jan de vrijpostigheid niet helemaal te appreciëren. Jan is een krijger, geen stripfiguur’, schrijft Het Nieuwsblad.

Verder uit Mijlemans zijn ongenoegen over het gebruik van Kuifje als symbool voor de nationale voetbaltrots. ‘Blijkbaar was er bij de Voetbalbond niemand die opmerkte: 'Zouden we dit echt wel doen?', toen een gediplomeerde komkommer met de poppenkast op de proppen kwam’, schrijft Mijlemans.

Tot slot betoogt Mijlemans sarcastisch dat de keuze voor Kuifje als mascotte niet verrassend is, gezien het gebrek aan kritisch denken binnen de Voetbalbond. ‘Het hoeft niet te verbazen. Als ze zelf de zieligste voetbalmascotte die ooit in een sweatshop in Bangladesh in elkaar is gedraaid nog niet hebben gedegradeerd’, verwijst hij naar de mascotte van de Duivels.  

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.