Dessers (ex-Genk) scoort en wint met Nigeria tegen Ghana van Odoi (Club Brugge)

Dessers (ex-Genk) scoort en wint met Nigeria tegen Ghana van Odoi (Club Brugge)

22 maart - 21:52

Cyriel Dessers heeft vrijdagmiddag zijn tweede doelpunt in dienst van Nigeria gemaakt. De spits was vanaf elf meter verantwoordelijk voor de 0-1 tegen Ghana in een vriendschappelijke interland. Dessers was de vervanger van de geblesseerde Victor Osimhen. Bij Nigeria kwam Raphael Onyedika (Club Brugge) in de 72e minuut binnen de lijnen. Bij Nigeria bleef Alhassan Yusuf (Royal Antwerp FC) op de bank zitten, bij Ghana kwam Denis Odoi (Club Brugge) niet van de bank af. 

Dessers werd niet opgeroepen voor de laatste editie van de Afrika Cup, maar liet zich zien tijdens een vriendschappelijk duel. De voormalig spits van KRC Genk besloot in 2020 om voor Nigeria uit te komen. Zijn moeder is van Nigeriaanse afkomst, waardoor hij voor het Afrikaanse land kon kiezen. Dessers koos niet voor De Rode Duivels.

Het mislopen van de Afrika Cup was een enorme domper voor Dessers. Tegen Ghana maakte hij zijn tweede doelpunt voor zijn land en daarmee trekt hij de goede vorm bij zijn club Rangers FC door. Voor de Schotse club onder leiding van hoofdtrainer Philippe Clement, was Dessers dit seizoen tot dusver zestien keer trefzeker.

Nigeria won de wedstrijd uiteindelijk met 1-2 van Ghana. Dat betekende de eerste overwinning van Nigeria op Ghana sinds 2006.