Ploegmaat Batshuayi na escalatie: 'Ik heb hem een trap verkocht, een behoorlijke'

Ploegmaat Batshuayi na escalatie: 'Ik heb hem een trap verkocht, een behoorlijke'

22 maart - 19:18
3

Jayden Oosterwolde, de ploegmaat van Michy Batshuayi, heeft zijn verhaal gedaan naar aanleiding van de supportersrellen in Trabzon, vorige week. Na het uitduel van Fenerbahce met Trabzonspor vielen supporters van de thuisclub spelers en medewerkers van Fener aan.

Fenerbahce won door een late goal met 2-3. Na het laatste fluitsignaal ging het helemaal mis. Oosterwolde deelde in alle hectiek een schop uit. Ploegmaat Batshuayi raakte ook slaags met een relschopper. "Toen de scheidsrechter affloot en we de overwinning begonnen te vieren, kwamen er direct mensen het veld op in onze richting gerend. De eerste die ik zag was een gemaskerde man met een wapen in zijn hand", zegt Oosterwolde tegen het Algemeen Dagblad.

Spelers van Fener werden al gauw omringt door tientallen Trabzonspor-fans. "Toen zagen we dat we letterlijk moesten vluchten om niet helemaal afgeranseld te worden. Ik heb daarbij een paar flinke tikken vanachter op mijn hoofd gehad", vertelt hij. "Daar heb ik de afgelopen dagen nog veel last van gehad. Toen we eenmaal in de kleedkamer waren, moesten we nog uren wachten voor we uiteindelijk onder politiebegeleiding het stadion konden verlaten. Het was echt een bizarre situatie en ik hoop dit nooit meer mee te hoeven maken."

Oosterwolde zou een 'kopschop' hebben uitgedeeld, maar dit wil hij rechtzetten. "Ik heb deze eerste, gemaskerde en gewapende man die op mijn teamgenoot afstormde, niet tegen zijn hoofd geschopt. Toen hij tegen de grond was gewerkt, heb ik hem wel een trap verkocht. Een behoorlijke, dat geef ik toe, maar dat was op zijn zij. Dat deed ik omdat we ons in alle hectiek enorm bedreigd voelden. Hij had een wapen. In mijn ogen was hij gevaarlijk en ik wilde ervoor zorgen dat hij ons niets meer kon aandoen. Ik heb de beelden naderhand ook gezien. Als je goed kijkt, zie je dat ik niet tegen zijn hoofd schopte."