Davies kan Kortrijk in de JPL houden: Ik moet een loper zijn

Davies kan Kortrijk in de JPL houden: "Ik moet een loper zijn"

22 maart - 16:31 Laatste update: 16:47
1

Als KV Kortrijk zich alsnog zou handhaven in de Jupiler Pro League, mag het Isaak Davies daar extra voor bedanken. De pijlsnelle spits is zowat de enige in het Guldensporenstadion die vlot scoort. Zelf voelt hij zich uitstekend in zijn sas onder Freyr Alexandersson.

Kortrijk heeft nog bergen werk te verzetten in de Degradatie Play-Off, maar zal daar wel aantreden met een mandje vol vertrouwen. Op het veld van RSC Anderlecht gingen De Kerels nog winnen op de slotspeeldag: 0-1. Davies maakte de enige treffer na een weggever van Zeno Debast. "Ongelooflijk", blikt Davies op de sociale media van KVK terug. "Die overwinning verdienden we echt als ploeg, omdat we weten hoe hard we ervoor hebben gewerkt. We hebben enkele erg moeilijke wedstrijden gehad, maar sinds Kerst kan je zien dat we nu meer een ploeg vormen."

Die pluim komt trainer Alexandersson, die KVK sinds zijn overname weggeloodst heeft van de allerlaatste plek. Die lijn moeten ze nu doortrekken in de nacompetitie. Davies voelt zich ook tactisch goed in de ploeg. Met zijn snelheid maakt hij vaak brokken. De Welshman merkt ook bij zichzelf progressie. "Dat is mijn spel, ik moet een loper zijn, om zo hun verdediging pijn te doen. Volgens mij heb ik dat goed gedaan tegen Anderlecht, ondanks de ervaring van Vertonghen en hun keeper."

Davies zit nu aan acht doelpunten in de Jupiler Pro League. Dat is zeker niet slecht voor een aanvaller van een laagvlieger. Had hij dat zelf verwacht? "Je stelt een doel op aan het begin van het seizoen", geeft Davies schoorvoetend toe. Hoe dat doel er precies uitzag, wil hij niet delen. "Ik zit op schema", lacht hij.