De Mil heeft moed voor taak bij Charleroi: Zo snel mogelijk passie teruggeven

De Mil heeft moed voor taak bij Charleroi: "Zo snel mogelijk passie teruggeven"

22 maart - 15:39
9

Nauwelijks enkele dagen na zijn veelbesproken ontslag bij KVC Westerlo gaat Rik De Mil al een nieuwe uitdaging aan. Als opvolger van Felice Mazzu moet hij Sporting Charleroi in de Jupiler Pro League houden. Ondanks de commotie van de laatste dagen heeft De Mil er alle vertrouwen in.

Over zijn pijnlijke afscheid bij Westerlo rept de kersverse trainer van De Carolo's met geen woord. Zijn focus lijkt nu al volledig op missie 'redding' te liggen. "Ik ben echt tevreden dat ik hier getekend heb", luidt zijn eerste reactie op de website van Charleroi. De reden waarom De Mil zijn krabbel zette, is dat zijn nieuwe werkgever al "ambitie getoond heeft en er de komende weken vooral een belangrijke uitdaging te wachten staat".

Naar eigen zeggen heeft De Mil de voorbije dagen intensieve gesprekken gehad met de bestuurslui van Charleroi. Daarin kwam ook de strategie voor de langere termijn aan bod. "Mijn overtuiging is om de passie snel terug te geven en zin te geven aan de supporters, die het verdienen om opnieuw te genieten", besluit hij.

De Mil ondertekende een contract voor twee jaar op Mambourg. In de Degradatie Play-Off staat Charleroi er op papier het best voor. De voorsprong op de eerste achtervolgers bedraagt vijf punten.