Luis Enrique over terugkeer bij FC Barcelona: Dat zal nooit gebeuren

Luis Enrique over terugkeer bij FC Barcelona: "Dat zal nooit gebeuren"

22 maart - 13:44

Luis Enrique ziet zichzelf niet snel terugkeren bij FC Barcelona. De oefenmeester heeft nog altijd een voorliefde voor de Spaanse topclub, maar hij is niet van plan om PSG binnenkort te verlaten. 

"Ik heb altijd gezegd dat ik graag terug wou willen, maar de realiteit is dat het heel moeilijk is om nu onze paden te kruisen", aldus Enrique op zijn Twitch-pagina. Barça moet door het aanstaande vertrek van Xavi op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer, maar de clubleiding hoeft Enrique niet te bellen. "Ik maak er een regel van om mijn contracten na te komen. Ik zal niet degene zijn die het contract verbreekt. Dat is niet mijn manier van werken en dat zal ook nooit gebeuren."

Ooit op een dag hoopt Enrique nog voor de groep te staan bij een Premier League-club. "Ik was met twee clubs in onderhandeling voordat ik bij PSG tekende", verklapt de oefenmeester. Hij voelt zich voorlopig echter goed op zijn plek in Frankrijk. "Het is een unieke ervaring en heeft ons als staf enorm laten groeien."

Enrique werd in de zomer van 2023 aangesteld door PSG als opvolger van Christophe Galtier. Onder leiding van de Spaanse hoofdtrainer is de Franse topclub hard op weg naar een nieuwe landstitel. De voorsprong bedraagt op dit moment twaalf punten op Stade Brest met nog acht wedstrijden te spelen.