Entourage Sissako niet te spreken over handelswijze RWDM: “Houdt geen steek”

Entourage Sissako niet te spreken over handelswijze RWDM: “Houdt geen steek”

21 maart - 10:10
9

Moussa Sissako is per direct weg bij RWDM. De club heeft zijn contract ontbonden nadat hij een foto op sociale media had gezet in een shirt van zijn broer Abdoulaye Sissako van KV Kortrijk.

Beide clubs strijden echter tegen elkaar om degradatie te vermijden. RWDM greep meteen in en heeft het contract van de huurling ontbonden. Sissako kwam in september over van FK Sochi. RWDM had ook een aankoopoptie bedongen.

De verdediger werd meteen een vaste waarde, maar in februari scheurde de Malinees zijn kniepees. Sissako zou negen maanden geblesseerd zijn en was hard aan zijn terugkeer aan het werken. De entourage van Sissako is niet te spreken over RWDM.

Makelaar en broer Moussa sprak met Het Laatste Nieuws. “Dit is flink overdreven. Dit houdt echt geen steek.” Volgens de entourage zou RWDM vier maanden salaris willen besparen omdat de speler in kwestie toch niet in actie zou komen.

Volgens COO van RWDM Maxime Vossen is daar niets van aan. “Neen, dit heeft helemaal niets met zijn blessure of met geld te maken. Er zijn regels, sponsors, een imago. Dat moet gerespecteerd worden. Had hij fit geweest, hadden we identiek dezelfde beslissing genomen.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.