'Volgende derby tussen Cercle Brugge en Club Brugge met 4.500 fans minder'

'Volgende derby tussen Cercle Brugge en Club Brugge met 4.500 fans minder'

19 maart - 18:38
21

Tijdens de voorbije derby tussen Cercle Brugge en Club Brugge zaten er nog circa 15.000 supporters in het Jan Breydelstadion. Bij de volgende Brugse derby met de Verenging als thuisploeg zal dat meer dan waarschijnlijk met een pak minder fans zijn.

Toen Club Brugge in februari 'een bezoek' bracht aan groen en zwart, had het nog de steun van 6.000 blauw-zwarte fans. Gedurende het 1-1 gelijkspel ging het evenwel mis op de tribunes. Enkele supporters van Club Brugge pakte uit met pyrotechnisch materiaal. Daar wordt nu voor geboet.

Sportwereld weet te melen dat bij de volgende derby er nog slechts 1.500 fans mogen plaatsnemen in het bezoekersvak. “De veiligheidsdiensten van beide clubs vinden dit de beste oplossing”, klinkt het uit de mond van burgemeester Dirk De fauw in de krant.

Club Brugge en Cercle Brugge treffen elkaar dit seizoen nog twee keer in de Champions' Play-Offs. Op 1 april is Cercle Brugge de gastheer van dienst. Op 26 mei ontvangt Club Brugge dan weer de groen-zwarte buren.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.